Meditation
Skønhed, Kærlighed og Visdom


Home
Meditation
Fuldmåne
Myter og legender
Artikler
Links

PrintSOLFORMØRKELSE DEN 26. FEBRUAR 2017
af Anne Sommer


Den 26. februar havde vi den første solformørkelse i 2017. Det har været et interessant år indtil nu, og denne formørkelse vil gøre året endnu mere ’interessant’! Ved formørkelser sker der ofte livsændrende begivenheder, eller den sætter på en eller anden måde en ny kurs. Vi kan slutte et kapitel af vores liv og begynde et nyt med fokus på fremtiden.

Solformørkelsen i Fiskenes tegn (Pisces) er tæt på Neptun, og vi tænker måske, at det er en gave til os, som bringer fred, spirituelle tanker og følelser, men der er andre komplikationer nu, som gør at vore muligheder for at have fred med os selv begrænses. Vi kan i stedet have en følelse af at være lidt skrøbelige, bekymrede og koblet fra omgivelserne, eller have en pludselig fornemmelse af skæbne, som vi ikke har nogen bevidst kontrol over.

Formørkelsen er tæt på den Sydlige Måneknude, det punkt, hvor solens og månens baner krydser hinanden, og det betyder, at vi nu kan afvikle nogle gamle, karmiske og lavt vibrerende mønstre. Hvert stjernetegn har en række af frekvenser, fra høj til lav. De lavere kvaliteter, der er forbundet med Pisces, som vi møder og giver slip på nu, er forvirring og manglende jordforbindelse, unddragelse og eskapisme, hypersensitivitet, følelsesmæssig overvældelse, usikkerhed og kapitulation og følelsen af at være et offer.

Med andre ord, vi kan finde fred og nyde åndens frugter med en Sydlig Måneknude i Pisces, men hvis vi ikke har opnået en dyb afklarethed, er vi nødt til først at vokse og heale os selv. Det kan betyde, at vi slipper fortiden, åbner vore hjerter for tilgivelse og sætter sunde grænser, og at vi kræver nogle aspekter af vores højere selv, som vi er parat til at integrere, eller at vi hæver vores egen frekvens.

I bund og grund vil det ikke fungere blot at ´sætte en lykkelig facade op’! Vi må fylde vores tank med spirituel benzin, som vil sætte os i stand til at være tilstede i vores liv, og ultimativt blive vejledt af medfølelse og mod.

Den gode nyhed er, at vi har noget tid til at gøre dette dybe spirituelle arbejde i. Selvom indflydelsen er stærkest omkring tiden for formørkelsen, fortsætter energierne med at arbejde med os i forskellige grader, indtil de næste to formørkelser, der sker den 7. og 21. august 2017.

Når vi gør dette arbejde, høster vi belønningen i form af den højere oktav af Pisces: Tillid til det positive, muligheden for at overkomme livets dramaer, betingelsesløs kærlighed, en dybere forbindelse til vores eget guddommelige selv, udvidelse af intuitionen, større mulighed for at modtage højere vejledning og en viden om at alt liv er èt.

Denne formørkelse er ekstraordinær af mange grunde, primært fordi solen og månen er tæt på Neptun, og der er tre planeter, den sydlige måneknude samt astroiden Chiron i Pisces tegn. Dette kunne indikere, at det er en meget ’mystisk’ formørkelse, hvor spirituel opvågning på nye niveauer er mulig. Men det er også en meget forvirrende tid, hvor det er vanskeligt at vide, hvad der er virkelighed og hvad der er illusion. Nogle astrologer kalder denne formørkelse ’en kollektiv dåb’, hvor vi må overgive os til erfaringen, acceptere og byde det nye velkommen med en velsignelse.


Tilbage til artikler