Meditation
Skønhed, Kærlighed og Visdom


Home
Meditation
Fuldmåne
Myter og legender
Artikler
Links

PrintHERKULES FANGER TYREN PÅ KRETA

Lederen talte til læreren om det menneske, hvis lys skinnede mellem menneskebørnene, som også er guds sønner.
- Hvor er det menneske, som stod foran guderne og modtog deres gaver og derefter gik gennem den første store vidtåbne port for at arbejde på sin opgave?
- Han hviler sig, store leder, og tænker over sin fejltagelse, sørger over Abderis og søger hjælp indeni sig selv.
- Det er i orden. Fejltagelser sikrer succes, når man forstår, at de er gaver. Lad ham fortsætte til et nyt arbejde. Han kan gå igennem den anden port og vende tilbage i en fart.

Den anden port stod vidt åben, og fra lyset, der slørede alt i det fjerne, hørte Herkules en stemme,
- Gå gennem porten. Gå videre ad din vej. Udfør dit arbejde og vend tilbage til mig og fortæl, hvad du har gjort.

Alene og tungsindig, bevidst om hvad det krævede af ham og totalt udmattet af sin dybe sorg gik Herkules mellem portens søjler ind i det skinnende lys. I horisonten kunne han se den smukke ø, hvor tyren bor, og hvor eventyrlystne mennesker kunne gå ind i den kæmpemæssige labyrint, som lokkede dem og forvirrede dem. Kong Minos af Kreta ejede både tyren og labyrinten.

Herkules krydsede havet til den solbeskinnede ø og gik i gang med opgaven med at finde tyren og bringe den til det hellige sted, hvor de enøjede mennesker bor. Han jagtede tyren fra sted til sted, ledet af den funklende stjerne i dens pande, en lysende lampe på et mørkt sted. Lyset bevægede sig med tyren og førte ham fra sted til sted. Alene søgte han efter tyren…. alene opsporede han dens tilflugtssted, og alene fangede han den og satte sig op på dens ryg. Rundt om ham stod de syv søstre og heppede på ham, og i det skinnende lys red han tyren over det glimtende vand fra øen Kreta til det land, hvor de tre kykloper boede.

Disse tre store guds sønner ventede ham og holdt øje med ham på hans færd gennem bølgerne.
Han red tyren som var den en hest, og søstrene sang mens han nærmede sig land.
- Han kommer med styrke, sagde Brontes og gik ned på stranden for at møde Herkules.
- Han rider i lys og hans indre lys vil blive stærkere, sagde Steropes og fik lyset i Herkules til at flamme op.
- Han har fuld fart på, sagde Arges, han rider gennem bølgerne.

Herkules kom nærmere og skyndede på den hellige tyr på vejen, idet han kastede lys på det spor, der førte fra Kreta til Herrens tempel i de enøjede mænds by. På fastlandets kyst stod de tre kykloper og tog imod tyren. De tog den fra Herkules.
- Hvad har du der? sagde Brontes og stoppede Herkules på vejen.
- Den hellige tyr, oh du hellige.
- Hvem er du? Sig os dit navn, sagde Steropes.
- Jeg er Heras søn, søn af et menneske, men også af Gud. Jeg har løst min opgave. Bring nu tyren til det hellige sted og red den fra døden. Minos krævede at den blev ofret.
- Hvem sagde til dig, at du skulle søge efter og redde tyren? sagde Arges, da de gik hen imod det hellige sted.
- Jeg følte tilskyndelsen inde i mig selv og opsøgte min lærer. Den store leder sagde til ham, at han skulle sende mig af sted på vejen, og efter lang tids søgen og mange smerter og lidelser fandt jeg tyren. Og ved hjælp af dens hellige lys red jeg den gennem det adskillende hav til det hellige sted.
- Gå med fred, min søn. Din opgave er udført.

Læreren så Herkules komme og gik ham i møde på vejen. Over vandene lød de syv søstres stemmer. Omkring Tyren sang de, og endnu nærmere lød de enøjede mænds messen i herrens tempel på det hellige sted.

- Du kommer tomhændet Herkules, sagde læreren.
- Jeg kommer tomhændet, for jeg har udført den opgave, jeg fik. Den hellige tyr er reddet og i sikkerhed hos de tre. Hvad så?
- I lyset skal du se lys; gå i lyset og se mere lys. Dit lys skal skinne klarere. Tyren er på det hellige sted.

Og Herkules lagde sig i græsset og hvilede efter veludført arbejde. Senere henvendte læreren sig til Herkules og sagde,
- Det andet arbejde er udført, og det var en let opgave. Lær af denne opgave lektien om proportioner og hvad der skal til for at udføre besværlige opgaver. Viljen til at udføre opgaver, som sætter dine kræfter på prøve. Disse to lektier har du lært. Rejs dig snart og find landet bag den tredje port og find de gyldne æbler. Bring dem hertil.
Wesakfesten i astrologisk perspektiv og Tyrens tegn

Wesaklegenden

Wesakfesten

Om Wesakfesten

Fuldmånemeditation i Tyrens tegn

Daglig meditation i Tyrens tegn

Tilbage