Meditation
Skønhed, Kærlighed og Visdom


Home
Meditation
Fuldmåne
Myter og legender
Artikler
Links

Print
FARVEN LAVENDEL
Af Anne Sommer

Lavendel er farven for stjernetegnet Fiskene.

Farvebetegnelse
Lavendelblå er en lys violet eller lilla farve. Det er en kombination af farverne rosa og lys blå. Navnet kommer fra blomsterne på lavendelplanten: ’Lavendula Spica’ eller ’Lavendula Officinalis’. Navnet er afledt af latin: Lavare som betyder at vaske. Det henviser til, at man tidligere anvendte planten ved vask og badning på grund af vellugten. Ordet lavendel blev første gang brugt som farvebetegnelse på engelsk i 1705.

Farvebetegnelsen lavendel blev oprindeligt kun anvendt om blomster og tre primære farvenuancer: Lavendel blomst, lavendel grå og lavendel blå.

I dag anvender man farvebetegnelsen om en bred vifte af farver fra svage, lyse, medium eller grålige violette farver, såvel som om lyse rosa, magenta eller violette farver, samt lyse blå eller indigo farver. I malerfarver skabes farven ved at blande violet med hvid maling.

Lilla og lavendel forbindes også med purpur (båligrød eller rødviolet), og man siger, at når man er født i purpur, er man af højfornem byrd (fyrstelig, adelig, kardinal).

Farven lavendel

Psykologisk
Alice Bailey klassificerede i sit system ’De Syv Stråler’ mennesker i syv forskellige psykologiske typer. Den Syvende Stråle for Ceremoniel Orden repræsenteres ved farven violet. Mennesker, som tilhører denne psykologiske type, siges at være på den Violette Stråle.

Der findes engle og devaer af alle slags og alle farver på det fysisk æteriske plan, men det er de violette devaer, der er de fremherskende. De kaldes ofte “Skyggernes devaer”. Vi er nu ved at bevæge os ind i en tidsalder, hvor Den Syvende Stråle vil blive fremherskende, og der vil derfor komme en forstærket indflydelse af den violette vibration. Dette vil give mulighed for en udvikling af det æteriske syn (som er en kapacitet i det fysiske øje) og ikke i clairvoyance. Børn vil blive født med denne evne som en naturlig gave.

Ifølge Alice Bailey er det de violette devaer, der er ansvarlige for at vedligeholde menneskets æteriske form. Der er fire typer af devaer, som fungerer på fire forskellige underplaner af det fysiske plan, og de er efter sigende farvet i fire forskellige nuancer af violet (mørk lilla, lysere lilla (samme farve som violet), en lys violet og endelig en strålende, gennemsigtig lavendel farve). Så devaerne, der fungerer på det højeste underplan af det fysiske plan, det atomare underplan, siges altså at være lavendelfarvede.

Religion
Farven violet anvendes til at repræsentere Den Nye Tidsalder, Vandbærerens Tidsalder, og Den Nye Tidsalders Mester er St. Germain (også kaldet Greven). Hans fulde navn er Violinio Germaine, bedre kendt som St. Germain, med kælenavnet ’den lavendelfarvede knægt’. Farven lavendel, den lyseste nuance af violet anvendes til at repræsentere St. Germain. Den lavendelfarvede ædelsten ametyst forbindes også med Mesteren.

Alice A. Bailey forbinder i sine bøger St. Germain med Mesteren Rakoczi, og hans opgave er at etablere den nye civilisation i Vandbærerens Tidsalder. St. Germain vil via den Violette Flamme bringe uddannelse i fred, frihed og oplysning til menneskeheden. Den Violette Flamme er et ideelt værktøj til at heale følelser og fysiske problemer, forbedre relationer og få spiritualiteten i menneskeheden til at vokse.

Lilla, violet og lavendel er således blandinger af blåt, som er troens farve og rødt, som er kærlighedens farve. Violet er udtryk for bod og anger og anvendes i den kristne kirke i forberedelsestiden til jul og påske (adventstiden, fastetiden, palmesøndag og Store Bededag). I adventstiden skal sindet forberedes til at tage imod Jesus Kristus i julen, og i fastetiden til at fejre hans opstandelse i påsken. Lavendel og gul er også symbol på foråret i Europa. Forår er når blomsten krokus blomstrer i lavendel og gul.Tilbage til farverne