Meditation
Skønhed, Kærlighed og Visdom


Home
Meditation
Fuldmåne
Myter og legender
Artikler
Links

Print
SLAGET PÅ ØEN I FLODEN

fortalt af Gurli Buch-Hansen
http://www.gurlihistorier.dk


Der var engang to landsbyer på hver sin side af en dyb dal.
Midt imellem landsbyerne midt i dalen løb en bred flod.

Engang i ældgammel tid var de to landsbyer blevet uvenner. Det var så lang tid siden, at ingen kunne huske hvorfor….

De var ellers ikke meget forskellige. Dog var det sådan, at i den ene landsby holdt de geder, i den anden holdt de får.
Med tiden blev uvenskabet værre og værre og til sidst blev der aftalt et slag. De var dog kloge nok til at aftale, at kun to mænd skulle slås. En fra hver landsby. De to krigere skulle mødes på en ø midt i floden en aftalt dag.

På den aftalte dag om morgenen sejlede de to krigere ud til øen fra hver sin side. De stod der ansigt til ansigt. Så blev der slået på gong-gongen, og de greb deres våben. De kæmpede hele formiddagen, men skønt begge havde fået mindre sår, kunne ingen af dem få overtaget. De kæmpede videre resten af dagen, men stadigvæk kunne den ene ikke overmande den anden.
Da solen gik ned, lød gong-gongen igen, og de lagde våbnene fra sig.


Endelig, da natten var dyb og sort, og der kun var ulmende gløder tilbage, spørger den ene kriger den anden:

Men deres øjne borede sig stadig ind i modstanderens øjne. Og stirrende på hinanden begyndte de at lave et bål. De tændte det, og sad længe i dyb tavshed.
Endelig, da natten var dyb og sort, og der kun var ulmende gløder tilbage, spørger den ene kriger den anden:

- Hvorfor slås du?
- Jeg slås for mit barn, jeg slås for min datter, som nu er 2 år gammel. Hun er i landsbyen med sin bedstefar og onkler. I vores landsby er det fædrene, som tager sig af børnene. Og bedstefædrene fortæller historier.
- Det er mærkeligt, siger den første kriger, i vores landsby er det mødrene, som tager sig af børnene, og bedstemødrene fortæller historier. Men sig mig hvilke historier fortæller bedstefædrene i jeres landsby?
- Så begyndte krigeren at fortælle de historier, bedsteforældrene fortalte i hans landsby, indtil han havde fortalt dem alle. Da spurgte han, hvilke historier fortæller bedstemødrene i din landsby?

Så begyndte den anden kriger at fortælle de historier, bedstemødrene fortalte i hans landsby, indtil han havde fortalt dem alle.

Da han sluttede, stod solen op og gong-gongen lød.
Uden at tage øjnene fra hinanden rejste de to krigere sig, tog deres våben, slog på skjoldene og stirrede på hinanden. Sådan stod de i lang tid, så drejede de om på hælen, steg ned i deres båd og tog tilbage til hver sin landsby.

(For det siges, at hvis du fuldt ud lytter til en anden mands historier, kan du ikke gøre ham fortræd.)Tilbage til legender