Meditation
Skønhed, Kærlighed og Visdom


Home
Meditation
Fuldmåne
Myter og legender
Artikler
Links

PrintSOLFORMØRKELSE DEN 9. MARTS 2016

af Anne Sommer


Den 9. marts kl. 02.56 var der en total solformørkelse i Fiskenes tegn. En solformørkelse er tidspunktet for vigtige nye bestræbelser og eksperimenter, men siden Fiskene er det sidste tegn i Zodiaken forudsætter denne formørkelse, at vi først frigør os fra fortidens mønstre, tilgiver os selv og andre og overgiver os til den dybe forandringsproces. Det, vi begynder på ved denne nymåne og i tiden frem til næste fuldmåne, vil få stor betydning for vores fremtidige liv. Efterhånden som vi opgiver det, som har defineret os indtil nu, bliver vi åbne for nye muligheder.

En solformørkelse forekommer, når Solen, Månen og Jorden står på linje. Månen er foran Solen i forhold til Jorden og os. Denne konstellation præsenterer en mulighed for os til at komme bedre i overensstemmelse med de højere aspekter af vort væsen. For at hjælpe os til at udnytte denne mulighed, plejer formørkelser at være tidspunkter for enten nedbrud eller gennembrud afhængigt af, hvad der vil være bedst for vores personlige udvikling.

På tidspunktet for formørkelsen er Solen og Månen indenfor tre grader af det karmiske punkt kaldet den Sydlige Måneknude. Denne tætte kontakt fortæller os, at denne formørkelse har til hensigt at hjælpe os med at opløse gamle, karmiske mønstre, som har afholdt os fra at finde løsninger eller forhindret os i at agere i verden. Det kan være, at vi tvivler på os selv, føler os som ofre, bliver forvirrede og trækker os tilbage, vi kan være ovenud påvirket af energier, der ikke er vores og have problemer med at beholde jordforbindelsen.

Chiron, den Sårede Kriger, er en stærk faktor i denne formørkelse, da den kun er to grader fra Solen og Månen. Chiron i Fiskene ønsker at hjælpe os med at flytte os fra desillusionering og frygt for det ukendte, så at vi mere fuldt ud kan være aktive deltagere i en større Guddommelig Plan. Chirons involvering i denne formørkelse hjælper os med at åbne vore hjerter i medfølelse og tillid og giver os spirituelle gaver af tro og indre fred, så vi kan realisere vort arbejde.

Den kvindelige dværgplanet Ceres spiller også en rolle i dette tema, fordi den kun er tre grader fra Solen og Månen. Ceres i Fiskene fortæller os, at vi, efterhånden som vi gør os frie, hvilet er det, som denne formørkelse forlanger af os, vil vi lægge følelserne af hjælpeløshed og magtesløshed bag os. Faktorer, som har fastholdt os i en offer- eller martyr rolle.

Jupiter er også på dette tidspunktet indenfor fire grader fra den Nordlige Måneknude i Jomfruen, og den hjælper os med at fokusere på vort mål om at skabe en klar kanal til vort højeste og bedste selv. Jupiters energi er ekspansiv og optimistisk og inspirerer på dette tidspunkt til at se nye perspektiver og højere mening med det, der sker i vores liv.

For at være sikker på at vi gør det arbejde, der er nødvendigt for at udnytte mulighederne i denne formørkelse, er Saturn i et kvadrat aspekt til alle planeterne og punkterne, der er nævnt: Solen, Månen, Chiron, Ceres, Jupiter og Måne Knuderne.

Kvadrat aspekter indikerer, at vi må overkomme forhindringer og se dem som udfordringer. De tilskynder altid til at foretage de nødvendige ændringer.


Tilbage til artikler