Vælg en side

Kærlighed, skønhed og viden

Skrevet af Ella Ostermann

Kærlighed, skønhed og viden –

Giver dig nøglerne til den sandhedens selvlysende kilder

Tænk over Helena Roerichs råd til os

TankerKærlighedArbejde LysarbejdePrøvelserKroppen og naturenKunst og skønhed

Og vis andre vejen!

Tanker

Vær fleksibel, kærlig og handl klogt. Vælg venner der styrker det gode i dig. Tal og læs gode ting sammen med dem. På den måde udvikler du gode egenskaber. Hav planer og tænk over måder du kan skabe et smukt, stærkt og fornuftigt liv i samklang med din omverden.

NB! Ingen grimme tanker, ord eller handlinger! De bryder ned.

Arbejd, når du arbejder. Gør tålmodigt det nødvendige arbejde færdigt. Det bliver let, hvis du vælger at udføre det med glæde. Få fat i fornuften som fortæller dig, at skal løse alle opgaver seriøst og med respekt og kærlighed.

Tal klart, præcist og kort – ikke small talk og sladder!

Gå hvis der er small talk, raseri og had, skænderi og dumhed.

Giv krop og sind noget behageligt i små korte pauser.

Skynd dig ikke. Hold op med at lyve. Vær ærlig, venlig og rummelig og tal høfligt og naturligt til andre.

Hold altid balancen. Om du har det sjovt eller lider, glæder dig eller sørger. Tilgiv altid og gengæld had med kærlighed.

Dine tanker er dine børn. De skal være smukke. Hver især er de en skabende kraft. Tankens kraft er meget stærk. Dine tanker kan skabe en bedre verden.

Vær præcis, ærlig og skarp i dine handlinger. Så kan du betros vigtige opgaver.

Lad livet flyde gennem dig med alt sit skinnende lys og for fuld kraft. Fortab dig ikke i petitesser.

Kærlighed

Kærlighed er en stærk kraft. Den giver næring til alt liv i universet. Den styrer verden. Kun ved at elske alt og alle kan vi besejre det onde. Hvis du går med kærlighed, opdager du hurtigt, hvad den gør for dig.

Vær ren, så kærlighed kan strømme fra dig som duften fra en blomst.  Beslut en gang for alle, at du har kærlighed og vilje til at hjælpe hvor du kan. Dit liv skal være at glæde andre. Find diamanter i din sjæl, som du kan lægge i menneskehedens fælles skatkiste.

Vær ikke dumstolt eller overlegen. Del din viden, hvis nogen vil have den.

Arbejde

Der er et formål med hvert eneste minut i dit liv. Erkend det! Og vær ikke bange for at spørge andre til råds, når du er i tvivl.

Vær på vagt over for ’tomme minutter’. De slipper dovenskab ind. Du har mange opgaver i dit liv. Det har så mange facetter, og når du bruger dine fornuftige tanker, væver du en sand og smuk klædedragt til din sjæl.

Fyld hvert eneste minut af dit liv med arbejde, viden og rene tanker. Sådan kommer glæde og kreativitetens evige ild til at oplyse din vej.

Lysarbejde

Hold dine tanker rene og tænk over, hvad du kan gøre for at forbedre menneskers liv og lindre deres lidelser.

Naturen tilbyder dig alverdens hellige og rene gaver. Gør din sjæl glimtende og krystalklar, så den kan modtage disse gaver. Vær en lysstråle. Gå ud af de tomme drømmes verden. Brug al din energi på at klatre opad.

Lad din sjæl udstråle lys, varme og medfølelse. Hav et ønske om at hjælpe andre. Dem du hjælpe oplever at de bliver hyllet ind i snehvide glimtende slør af glæde.

Døm ikke andre, for du er ufuldkommen. Ellers var du her ikke. Vær streng over for dig selv og arbejd utrætteligt på at rette dine fejl.

Prøvelser

Du stilles over for mange prøver i livet. Kun på den måde kan du finde ’skatten’. Du kan kun klare disse prøver, hvis din ammunition er klogskab, udholdenhed og selvtillid.

Mist ikke modet, når du begår fejl. Fortvivlelse tapper dig for kræfter og forsinker dig på lysets vej. Saml i stedet dine kræfter og læg en strategi for det videre forløb. Sådan styrker du din robusthed og mangedobler dine kræfter.

Se dine fejltagelser og bitre erfaringer som nyttige lektier, der oplyser vejen foran dig.

Enhver hindring på vejen viser dig hvad du skal udvikle for at kunne klare den næste udfordring. Pas på! Selv om du kæmper for din udvikling skal du passe på at dine nærmeste ikke betaler prisen for at du vælger at udvikle dig. Det er ødelæggende og uholdbart.

Kroppen og naturen

Brug altid din energi fornuftigt. Byg en stærk, livskraftig og robust krop ved ikke at spise mere, end du har brug for. Tænk ikke kun på din åndelige vækst, men også på din fysiske krop. Den er dit redskab. Behandl den ordentligt. Så bliver den sund og kan den klare meget mere.

Hav fokus på at alle levende væsner skal være sunde. Dyr og planer vil som du dø uden solen. De er din familie. Du er ældre, stærkere og kan tænke! Derfor har du ansvar for at hjælpe svagere skabninger. Du er stærkere, og du skal beskytte de svage og hjælpeløse mennesker, dyr og planer.

Et ordsprog siger: “Jo mørkere natten er, des klarere er stjernerne”. Bring lys, kærlighed og viden til mennesker der har problemer og vandrer i mørke. Jo mere indre lys du udvikler, jo mere mørke kan du sprede.

Vær sensitiv over for og elsk naturen. Og hør hende synge en smuk hymne til den livgivende sol. Tilbed den stjernebestrøede himmel og træng ind i dens dybder. Løft i nattens stilhed dine øjne mod de glimtende stjerner og ukendte verdener. De er også liv fulde af stor skønhed og strålende lys. Set fra andre verdener ligner vores jord en stjerne og er som dem fuld af skønhed og storhed.

Sjælen er et spejl, der kan reflektere den skabende geniale naturs gavmildhed og mangfoldighed.

Kunst og skønhed

Kunst kan lære dig at opleve skønhed. Du skal elske musik og malerier og trænge dybere ind i farvernes spil. Skærp din evne til at lytte og se efter det geniale der skabes af dem, der skaber skønhed. Vær ikke ensidig eller snæversynet. Vær åben for alt der kan berige dig.

Glæd dig over skønhed. Glæd dig over solnedgangens sidste stråler.

Glæd dig over morgengryets første stråler. Glæd dig – og solens lys vil stråle klarere i din sjæl.

Vær som solen! Den spreder gavmildt lys og liv. Led efter vejen til lysets store kilder. De venter på dig. Gå fremad, kun fremad for at nå derhen. Livet er bevægelse. Frem og tilbage. Med hver en tanke, hvert et trin, hver en handling bevæger du dig – frem eller tilbage. Hvis dine skridt er rettet mod Gud, så går du hele tiden fremad. Pas på tilbageskridt.

Du skal nå bjergets top. Det er bare så vanskeligt at klatre op og let at rulle ned. Pas på med det. Tænk hvor glædeligt det er er at nå toppen og at vise andre vejen! Tænk på alt det ukendte og spændende, du kan se fra toppen?

Uendeligt store horisonter viser sig for dig. Du er forbløffet, men forstår hvorfor du skulle gå denne svære vej fuld af afsavn, smerte og lidelse.

Hvert eneste sekund i dit liv skal du gå opad. Når det bliver rigtig svært er der nogen der tilbyder dig en hjælpende hånd.

Jo mere du hjælper andre, jo mere stråler dit sind og din sjæl. Jo mere rummelig bliver du. Og det bliver lettere at gå opad.

Hold op med at være egoistisk. Værn om naturen som giver os så store gaver. Hun venter – vil du mangedoble hendes skatte? Vil du dele med andre?

Lær at høre stemmerne fra alt levende. Lad dig fylde af en dyb, dyb kærlighed til alt eksisterende. Lad os lære mere, blive klogere!

Værdsæt harmoni og skønhed i dig selv. Henvend dig til andre med kærlighed, viden og skønhed. Foren dig med dem! Byg et liv fyldt med lys, frodighed, viden og skønhed. Hvis du bruger fornuften og tanken kan du trænge ind i de uudtømmelige nye kilder af kraft og viden. Du kan stræbe efter at lære naturens skjulte hemmeligheder at kende. Ikke for din egen skyld men for fællesskabets skyld.

Hvis du følger denne vej, får du de tre store nøgler: SKØNHED, KÆRLIGHED og VIDEN. De kan åbne de døre der fører til den guddommelige sandheds selvlysende kilder.

Lad os tage disse nøgler i besiddelse.