Vælg en side

 Der er ingen fremtid uden tilgivelse

(Desmond Tutu)

Tilgivelse er måske den vigtigste, men også sværeste kvalitet at udvikle.

Tilgivelse er ensbetydende med at hele en relation til et andet eller andre mennesker, og vi ved alle sammen at det er vigtigt at tilgive. MEN hvor kan det være svært at tilgive, hvis man oplever at være blevet krænket! Man vil bare så gerne! Men så længe man er krænket vred, såret og ked af det, opleves det som umuligt at tilgive.

Du kan kun tilgive, når du kan tilgive den, der har krænket en, fra både hjerte og sind, og hvis du dybt i dit hjerte kan give kærlighed til krænkeren uden negative tanker eller forventninger til resultatet.

Sand tilgivelse indebærer, at du ikke kræver nogen respons eller reaktion fra den, du tilgiver. Det sker alt sammen inden i en selv. Du sætter dig selv fri, når du tilgiver. Du skærer de bånd over, som har forgiftet dit liv og holdt dig  og krænkeren bundet til hinanden.

Tilgiv med hjerte og tanker

Når du tilgiver med både hjerte og tanke, opdager du hvor stor indflydelse din vrede, skuffelse og følelse af at være krænket har haft på dit liv, så længe du forventede, at krænkeren skulle undskylde for det du føler, han/hun havde gjort mod dig.

Hvis du tænker dig om, vil du indse, at en undskyldning fra den anden ikke vil hjælpe, hvis han/hun er tvunget til at undskylde, hvis ikke det kommer fra hans/hendes hjerte. Nogle gange ved en person ikke engang hvorfor og for hvad, han/hun skal undskylde, og det er kun dig, der har forgiftet dit liv med noget, som den anden ikke engang var klar over at have gjort. Du er nødt til at gøre tilgivelsesarbejdet inden i dig selv.

Den eneste måde du kan blive befriet for negative følelser og tanker i forhold til andre mennesker, som du oplever har krænket dig, er ved at tilgive dem, uanset hvor rimelig du oplever, at din vrede er, eller hvor såret du er. Kun du kan løsne den gordiske knude, der har hæmmet dig så længe.

Tænd dit lys

Kig ind og tænd dit eget lys for at se, hvor meget energi du bruger på at være vred, såret eller krænket. Når du gør det, løfter du dig op over din sædvanlige måde at tænke og føle på, og brug så den visualisering, der linkes til i forslaget til tilgivelsesuge, som der linkes til herunder. Du kan bruge den hele tiden og i alle situationer hele året rundt.

Nogle gange kan du føle at det farligt at tilgive, fordi du har levet med din vrede eller følelse af at være blevet såret så længe. Det er næsten blevet en del af din dna, og det er blevet umuligt for dig at forestille dig, hvordan livet ville være uden. Spørg dig selv, hvorfor du har brug foren undskyldning? Og brug i stedet tilgivelsesmeditationen, og brug den indtil du kan tilgive den, der sårede dig.