Vælg en side

Solaktivitet

Solar cyklus 25 varmer op! Solen er blevet mere aktiv i den sidste uge, og mere end moderate soludbrud har vist sig i de sidste fem dage, et endnu kraftigere udbrud kan ventes i fremtiden. Solen har cyklusser på 11 år, startende med Solar Minimum, hvor der er meget få solpletter og minimal udbrudsaktivitet, og den bygger op til Solar Maximum, hvor solpletter og udbrud er på deres højeste. Udbrud fra solens overflade forårsager, at varm og lysende gas pludselig kastes langt ud fra Solen. Vores nuværende cyklus, Solar Cyklus 25 begyndte i december 2019 og forventes at toppe i juli 2025. Vi vender tilbage til Solar Minimum i 2030, hvor den næste solcyklus begynder.

Videnskabelige undersøgelser viser, at soludbrud og geomagnetiske storme påvirker vores fysiske, følelsesmæssige og mentale tilstande, og at sol- og geomagnetisk aktivitet også påvirker os på åndelige og karmiske niveauer. Det mest interessante ved den nuværende stigning i soludbrudsaktivitet er ikke, at den forekommer – fordi stigningen forventes, når vi bevæger os mod Solar Maximum – men at mange af os er meget mere følsomme over for disse udbrud, end vi var i tidligere solcyklusser. Dette er et stærkt bevis på, hvordan menneskeheden udvikler sig, flere og flere mennesker bliver mere bevidst om energi og opnår en dybere forståelse af vores egen spirituelle vækstproces. Mange har i den forløbne måned haft usædvanlige symptomer: Træthed, søvnforstyrrelser, forøget ængstelse, rastløshed o.s.v. Solen har været usædvanlig aktiv i den forløbne måned, og den har sendt magtfulde soludladninger ind i Jordens atmosfære, og disse elektromagnetiske energier påvirker også vores eget energifelt.

Pluto i Stenbukkens sidste grad

Den 12. februar gik Pluto ind i Stenbukkens 30. grad. Den sidste grad af ethvert tegn, som en planet bevæger sig igennem kaldes den “anaretiske” grad, og vi kan få en følelse af uopsættelighed, som om planeten forsøger at afslutte alle gamle foretagener hurtigt før den bevæger sig ind i det næste stjernetegn. Pluto vil rejse gennem den sidste grad af Stenbukken fra den 12. februar, og indtil den går ind i Vandbæreren den 23. marts. Det betyder, at de næste fem til seks uger vil være kritiske, og vi vil se en stigning i demonteringen (Pluto) af gamle statslige strukturer, finansielle systemer og sociale konstruktioner (Stenbukken), der ikke længere tjener det bedste for de fleste. Det vil dog ikke være vores sidste mulighed for at rydde op i problemerne på disse områder. Pluto vil gå tilbage til Stenbukkens tegn to gange mere, før ´han´ går ind i Vandbæreren på langt sigt. Pluto vil igen være i den “anaretiske” grad af Stenbukken fra 11. juni til 27. juli 2023, fra 20. december 2023 til 20. januar 2024 og fra 1. september til 19. november 2024.

Månen og Solen i Fiskenes tegn

Kort før midnat den 18. februar går Solen ind i Fiskenes tegn, og den 20. februar kl. 08.09 følger nymånen efter Solen ind i Fiskenes tegn. I denne periode kan man være ret sensitiv, empatisk og hjælpsom, men måske ikke så klartskuende. Solen rejser gennem Fiskene indtil den 20. marts, som er jævndøgn og starten på det astrologiske nytår, hvor den går ind i Vædderens tegn. Fiskenes tegn er symboliseret af to fisk, der svømmer i hver sin retning. De to fisk repræsenterer både det lyse og det mørke, to nødvendige tilstande, som vi alle oplever på vores livs rejse. Ligesom Yin og yang symbolet minder os om, at både lys og mørke vil bringe os tilbage til en tilstand af helhed.

 Fiskene er det sidste stjernetegn i Zodiakken, så når solen bevæger sig ind her, bringer den en naturlig følelse af lukning og afslutning med sig. Vi kan mærke at mønstre, temaer og problemstillinger fra de sidste tolv måneder langsomt er ved at slutte. Når vi rejser gennem ‘fiskessæsonen’ i 2023, er det et godt tidspunkt at pakke løse ender væk og skabe plads til nye. Hvor skal der laves ændringer? ‘Fiskesæsonen’ tilbyder både støtte og momentum til at prøve nye ting og eksperimentere med forskellige måder at tænke på.