Vælg en side

Både op- og nedture kan virke mere ekstreme end normalt, når kæmpeplaneten Jupiter er usædvanligt nær Jorden, som den er i ugen fra 26. september til 2. oktober. Dette er det nærmeste Jupiter har været på Jorden i nioghalvtreds år. Samtidigt modarbejder den Solen i Vægten og aktiverer Saturn-Uranus kvadraten. Det gør denne begivenhed endnu mere betydningsfuld.  

Jupiters effekt er at forstørre, hvad den rører ved, så konflikter overdrives, situationer udvikler sig hurtigt, og tiden synes at gå ekstremt hurtigt. Med Jupiter i den aggressive Vædder, kan folk let blive irriterede og impulsive og overilet adfærd er mulig. Juridiske, moralske, etiske, filosofiske og religiøse kampe vil sandsynligvis dominere overskrifterne, da disse områder styres af Jupiter. Det vil være særlig udtalt i slutningen af september og vil også strække sig ind i oktober måned.

Denne tidsramme og dens konsekvenser er grunden til, at man må ‘gå på line’ – som er en vanskelig balancegang. Man går på et stramt reb, der er specifikke regler, der skal følges for at sikre sikker passage. Hvis vi følger disse regler, vil de hjælpe os med at navigere i det nuværende landskab. At gå på et stramt reb kræver:

  • Fokuseret opmærksomhed
  • Et godt tyngdepunkt
  • En afslappet krop
  • Se lige frem mod endepunktet, ikke ned og ikke på rebet
  • Små skridt og fleksible knæ

Det er også væsentligt, at en snor faktisk er den korteste afstand mellem to punkter. Det kan være et eksempel på “pas på, hvad du ønsker dig”, eftersom så mange af os har bedt om øget personlig og spirituel vækst.

Forhold og økonomiske forskydninger

Venus går ind i Vægten fredag, den 30. september, og denne transit, der finder sted en gang om året, indikerer generelt et tidspunkt, hvor vi fokuserer på at skabe harmoni og balance i partnerskaber og i vores finansielle verdener. Forhandlingsevner forbedres, og vi søger den nødvendige konsensus for at bevare freden.

Men i begyndelsen af oktober vil Venus modsætte sig Jupiter og være i et hårdt forhold til Saturn og Uranus, hvilket sandsynligvis vil forårsage ubalance. Jupiter i Vædderen forstørrer et behov for uafhængighed og selvstændighed, hvilket gør det svært at finde ægte overensstemmelse. Samtidig indikerer Venus’ aktivering af Saturn-Uranus kvadraten både et realitetstjek måske uventede ændringer i alliancer og i økonomi.

I bund og grund kræver disse hårde aspekter, der involverer kærlighedens og skønhedens planet, at vi får ny klarhed over, hvad vi virkelig værdsætter både materielt og i vores personlige forhold. På vejen til denne større klarhed kan vi i begyndelsen gå til ekstremer, enten være mere indforståede eller mere krævende, end det er vores natur (Venus overfor Jupiter). Så, mens Venus aspekterer Uranus, indtræder rastløshed, en bevidsthed om, hvor vi ikke har været autentiske, og hvor vi må foretage rettelser, men Venus-Saturn aspektet bringer en større objektivitet til situationen, hvilket tvinger os til at træffe beslutninger om vores bedste næste skridt.

I samtaler med venner eller kære kan vi genoptage problemer, der har været diskuteret før og forhåbentlig med en større evne til at kommunikere fra hjertet. Der kan være en manglende evne til at opgive behovet for kontrol, men vi har måske nu modet og udholdenheden til at “gå distancen” – og bygge bro til den anden side!