Vælg en side

Pluto og karmisk renselse

Hvis du nogensinde har prøvet et detox-program, måske ved at faste eller tage visse kosttilskud, kender du uden tvivl ubehaget, humørsvingningerne, “hjernetågen”, og andre fysiske, følelsesmæssige og mentale symptomer, der normalt opstår, når kroppen frigiver giftstoffer. Menneskeheden gennemgår i øjeblikket, hvad man kan kalde en “karmisk renselse”. Denne proces bliver orkestreret af kosmos, og formålet er at hjælpe os med at fjerne de toksiner, der forhindrer vores udvikling til højere tilstande af væren. Interessant nok kan denne proces aktivere symptomer, der meget ligner dem, vi oplever, når vi laver en fysisk detox.

Virkningerne af denne karmisk renselses-proces er særligt stærke lige nu. Vi er allerede engageret i virkningerne af de kommende formørkelser i Skorpionen, tegnet der repræsenterer processen med udrensning og transmutation. I ugen fra den 17. oktober – 23. oktober navigerede vi i nogle kraftfulde aspekter, der involverede Pluto, som er tilknyttet Skorpionen og opkaldt efter guden for død og genfødsel. Den 25. oktober indtræffer årets mest spektakulære astronomiske begivenhed, en delvis solformørkelse over Danmark. Den vil toppe over København kl. 12.11. Solformørkelsen vil intet sted på Jorden være total, men delvis.

 luto, Solen og Venus

Solen og Venus rejser side om side, inden for fire grader fra hinanden, fra midten af oktober til midten af november. Denne planetariske parring kaster lys over alle de problemer, der er forbundet med Venus, gudinden for kærlighed og skønhed, personlige forhold og partnerskaber, alliancer og kreativitet.

I denne uge, hvor Pluto i Stenbukken danner en kvadrat til Venus og Solen i Vægten, vil vi opleve betydelige ændringer på disse områder. Sol-Venus-konjunktionen, som fandt sted lørdag, den 22. oktober, opstår, når begge planeter er i den kritiske, sidste grad af Vægten. Dette øger virkningen af det kvadratiske aspekt, fordi den sidste grad repræsenterer en mulighed for at fuldende løsningen af vores problemer. Denne grad siges at skabe oplevelser, der tester, hvor godt vi har lært lektien i tegnet.

Med Solen og Venus i den 30. grad bliver vi udfordret til at bevare et højere perspektiv, mens vi oplever situationer, der vækker vores personlige indre dæmoner, som vi måske har arbejdet med hele livet. Kan vi i fællesskab rense de giftige holdninger, der har formet menneskehedens værdier og sociale eller politiske konstruktioner i generationer?

Saturn direkte

En anden vigtig planetarisk begivenhed var, at Saturn gik i stå lørdag, den 22. oktober, klar til at gå direkte efter at have været retrograd siden den 4. juni. Når en planet kommer til sin station, er vi mere opmærksomme på dens indflydelse og dens lære. Saturns primære opgave er at lære os at være mere tålmodige, selvforsynende, rimelige og pålidelige. For at hjælpe os med at udvikle disse kvaliteter involverer Saturns transit ofte forsinkelser, ekstra ansvar og erkendelse af, at vi er en ultimative autoritet i vores liv, at ingen andre vil redde os.

I de sidste fire måneder, mens Saturn har været retrograd, har vores kollektive og individuelle opgave været, at gøre status over os selv, vores mål og vores styrker. Det har ikke været det rette tidspunkt at påbegynde større projekter eller foretage karriereskift. Men nu hvor Saturn går direkte, vil energierne være mere understøttende, og hvis vi har gjort vores indre arbejde, vil langvarige strukturer kunne opbygges, som vil være i overensstemmelse med vores etik og moral. Da Saturn den 22. oktober var stationær, var den 28-30 grader i Vandbæreren. Hvis du har planeter eller punkter i dit fødselshoroskop fra omkring 15-22 grader i et fast tegn (Tyren, Skorpionen eller Vandbæreren), kan den nuværende uge være et vigtigt tidspunkt at revurdere dit liv eller dine holdninger og korrigere dine beslutninger.