Vælg en side

Venus og Mars arm i arm

Venus og Mars er nu forbundet arm i arm og rejser side om side gennem dyrekredsen. I løbet af de næste to uger vil de sammen bevæge sig gennem de sidste grader af Stenbukkens tegn og inddrage den magtfulde Pluto den 3. marts. Derefter følges de ad ind i Vandbærerens tegn den 5. marts. De vil være indenfor en grad fra hinanden indtil den 13. marts, hvorefter de gradvis vil skilles. Denne “rejse konjunktion” symboliserer de meget komplekse omstændigheder, vi i øjeblikket navigerer i.

Når to planeter forbindes, blandes deres energier. Hvis de to planeter er kompatible, støtter de hinanden og forbedrer hinandens styrker. Venus er harmoniens gudinde, og Mars er krigens gud. De repræsenterer modsætningerne til det, vi kalder “feminine” og “maskuline” egenskaber. En sammensmeltning af deres egenskaber er som at prøve at blande olie og vand.

Venus og Mars

Venus og Mars krydser hinandens veje hvert år, så deres møde er ikke en ny begivenhed. Det væsentlige ved 2022 er, at de to planeter er så tæt på hinanden i en længere periode. Da Venus og Mars forener sig med transformatoren Pluto, bygges der potentielt op til et betydningsfuldt eller åbenbarende øjeblik i begyndelsen af marts.

Som olie og vand

Spændingen i denne olie- og vand parring er til at tage og føle på, hvilket forårsager en fortsat følelse af “rystelse” mens vi forsøger at navigere i polariteterne. Vil vi vælge krig, eller vil vi vælge fred, både personligt eller globalt? Hvordan kan vi udnytte og balancere de positive egenskaber ved begge planeter – Mars’ selvhævdelse og Venus´ evne til forsoning?

Menneskeheden

Menneskeheden kæmper med skiftet fra et patriarkalsk samfund til et, der ærer både det maskuline og feminine lige meget. Det er på ingen måde en lille overgang, så spændingsniveauet i processen er forventeligt. Åndeligt lærer vi at kombinere de hellige polariteter: det guddommelige feminine og det guddommelige maskuline. Det kan være en meget forvirrende og udmattende tid, især hvis vi efter bedste evne forsøger at bevare en vis følelse af konsistens, mens alt ser ud til at smuldre.

USA

I betragtning af den store evolutionære proces, der er i gang, synes det at være passende timing, at denne uge markerer den første Pluto Return for USA. Det betyder, at planeten Pluto har lavet et komplet kredsløb gennem stjernetegnene, siden nationen blev født i 1776 og nu er vendt tilbage til den grad i Stenbukken, som den indtager i det amerikanske fødselshoroskop.

Vigtige datoer

Den amerikanske Pluto Return har været i kraft siden begyndelsen af 2021, og den vil være i den samme grad tre gange i 2022: den 22. februar, den 11. juli og den 28. december. Det er omkring disse datoer, vi kan se specifikke udviklinger relateret til nationens evolutionære transformation.

Hver nation

Hver nation gennemgår sin egen Pluto Return, men da det tager omkring 248 år for Pluto at kredse om Solen, skal et land have en vis alder, før det har oplevet en Pluto runde. Plutos tilbagekomst indikerer at tiden er inde til at transformere landets magtstruktur og forfatning så de imødekommer tidens krav.

Dette kræver en kæmpe indsats og er ikke noget der sker fra den ene dag til den anden. Et enormt skib kan ikke vendes hurtigt, selvom en ny kurs kan lægges relativt hurtigt.

Offer, redningsmand eller martyr?

Med Jupiters halvkvadrat til Pluto er behovet for forandring forstærket lige nu. Dette aspekt repræsenterer mistillid og desillusion, der kan forstyrre vores fremskridt. Vi får vist de strukturer, der skal ændres, hvis vi skal udvikle os, personligt og globalt. Kan vi bevare og endda vokse i medfølelse i stedet for at blive offer for troen på, at målet retfærdiggør midlet? Denne halvkvadrat tester vores evne til at stå fast og ikke blive offer, redningsmand eller martyr.