Vælg en side

En perfekt planetarisk storm og nymånen i Tyrens tegn

En planetarisk storm 

I løbet af de næste 10 dage vil vi arbejde med nogle kraftfulde og livsændrende planetariske energier. En trio af planeter – kæmpe Jupiter, krigeren Mars og transformative Pluto – vil danne en “fast t-kvadrat”. For at visualisere denne konfiguration, skal vi forestille os et kæmpe bogstav “T” på himlen med Mars i den ene ende af tværstangen, Pluto i den anden ende og Jupiter i bunden af stilken. I en t-kvadrat er der en opbygning af spændinger, der søger en udgang, en måde, hvorpå trykket kan udløses. Det er derfor, at nogle kan handle irrationelt eller impulsivt under denne påvirkning. Generelt kan vi føle os stressede og ude af balance, når planeterne trækker os i tre forskellige retninger på en gang, som om vi er i centrum i et tre-vejs tovtrækkeri.

Alle tre planeter i T-kvadraten vil være i faste tegn (Jupiter i Tyren, Pluto i Vandbæreren og Mars i Løven), så denne konfiguration vil teste de områder, hvor vi er ubevægelige, stive, bevidste, modstandsdygtige over for forandringer eller alt for knyttet til en bestemt form. Den mørkeste side af Jupiter er særlig fremhævet, da den store planet er i “spidsen” (bunden af stilken på T-et). Således kan vi også observere intolerance, faste meninger, selvretfærdighed, fordomme eller grådighed i verden. Vi vil også gerne overvåge os selv på enhver måde, hvor vi udtrykker eller er motiveret af Jupiters skyggesider.

Effekten af denne T-kvadrat er allerede ved at blive opbygget, og det vil være mærkbart, når Jupiter går ind i Tyrens tegn den 17. maj. Derefter vil energierne bevæge sig som domino brikker: Jupiter-Pluto kvadrat den 17. maj, Mars går ind i Løven og i opposition til Pluto den 21. maj og Mars er så i eksakt kvadrat med Jupiter den 23. maj.

Vi kan forvente virkningen af denne magtfulde indflydelse gennem resten af maj måned, og vi vil have fordel af at fokusere på denne konfigurations højere intentioner, som vil lære os at blive mere fleksible, åben-sindede, generøse og tolerante.

Jupiter i Tyren

Som den største planet i det kendte solsystem, udvider Jupiter sig, forstørrer og overdriver et hvilket som helst tegn, som den passerer. Jupiter vil være i Tyrens tegn fra den 17. maj 2023 til 24. maj, 2024, og den vil understrege Tyrens temaer i hele den tid. Her er nogle af de muligheder, der kan opstå:

 • En vægt på simple fornøjelser og nydelse af de fysiske sanser, især gennem oplevelse af naturen og kunsten
 • Et behov for en spirituel praksis, der muliggør større indre fred
 • Nye former for religiøs kunst
 • Nye fødekilder
 • Nye lydterapier
 • En opfordring til økonomisk retfærdighed
 • Nye miljølove
 • En øget brug af urter
 • En vækst af religioner forbundet med naturen og vores jord
 • En dybere forbindelse med Moder Jord
 • En større vægt på generøsitet, næstekærlighed, tålmodighed og venlighed

Vi kan også opleve at skyggesiden af Tyren bliver overdrevet, medens Jupiter går gennem tegnet ved:

 • At man søger komfort og tryghed frem for alt andet
 • Materialisme, et umætteligt ønske om mere, hvilket resulterer i impulsivt forbrug eller overspisning
 • Overforkælelse, behovet for øjeblikkelig tilfredsstillelse
 • Et behov for besiddelser, tilknytning

Stædig modstand mod forandring eller andet, der bryder med traditionerne

Jupiter kvadrat Pluto

Jupiter kvadrat Pluto repræsenterer i sig selv en stor test af trossystemer, især dem, der forstyrrer vores evne til at gøre os fri af fortiden og åbne os for nye muligheder. I løbet af de næste par uger kan ny information udfordre vores syn på virkeligheden. De, der reagerer på en mindre udviklet måde, kan udvise mental arrogance, selvretfærdighed eller moralsk overlegenhed.

Andre manifestationer af Jupiter-Pluto kvadraten kan omfatte forstyrrelser i religiøse institutioner, økonomiske systemer og den overordnede magtbalance i verden. Frygt for tab af sikkerhed kan føre til, at kontrollen intensiveres. Vi kan også se en opblomstring inden for videnskab og teknologi, men da en kvadrat er et udfordrende aspekt, vil nye udviklinger på disse områder sandsynligvis udfordre faste eller traditionelle ideologier og verdenssyn.

Denne måneds Jupiter-Pluto kvadrat er det første store aspekt mellem de to planeter, siden de blev justeret i Stenbukken i 2020. Denne kvadrat repræsenterer således et “næste trin” i en proces, der begyndte for tre år siden. Vi ser beviser på Jupiter-Pluto effekten fra 2020 i udvidelsen (Jupiter) af regeringers stigende kontrol (Pluto) over hele verden. Der var også en voldsom spredning (Jupiter) af konspirationsteorier (Pluto). Vi så økonomiske gevinster (Jupiter) fra specifikke industrier f.eks. i forbindelse køb og levering af gas, el og olie som koncentrerede den økonomiske magt (Pluto) på få hænder.  

Begivenheder relateret til Jupiter-Pluto kvadraten vil sandsynligvis forekomme i løbet af denne og næste uge. De vil være særligt mærkbare, når Mars træder ind i Løven søndag, den 21. maj og udløser T-kvadraterne.

Nymåne i Tyren

Vi har også en nymåne i Tyrens tegn i denne uge. Heldigvis er denne lunation en gave fra kosmos, der giver en meget praktisk, jordnær og støttende energi for os at arbejde med. Nymånen indtræffer den 19. maj kl. 17.55.56, når Solen og Månen mødes ved 28 grader i Tyren.

De energier, der er involveret i nymånen, er alle gavnlige. En sekstil til Mars giver os energi og hjælper os med at have mod. En sekstil til Neptun øger idealisme, medfølelse og vores evne til at se tingene fra et højere perspektiv. En trigon til Pluto gør os i stand til at modtage indsigt, hvilket øger vores evne til at opfatte og bruge nye tankeformer og perspektiver. Den største udfordring her kan være at sikre, at de handlinger, vi foretager, er til gavn for alle og ikke blot for os selv.