Vælg en side

  Løvenymånen den 16. August kl. 11.38

Den anden (af tre) lunationer i august måned er en dramatisk nymåne, der indtræffer i dag onsdag, den 16. august. Solen og Månen justeres kl. 11.38.29, hvor de to lys er på 23.17 grader i Løvens tegn. Denne nymåne og den nye månecyklus, der begynder onsdag, vil sandsynligvis bringe overraskende drejninger og mange pludselige ændringer, der tester vores tilpasningsevne. Spændingen skyldes en tæt kvadrat mellem nymånen og den radikale Uranus, samtidig med at den sidelæns-snurrende planet aktiveres kraftigt af en trigon med den energigivende Mars (også præcis onsdag).

Solen kvadrat Uranus

Rastløshed og en nervøs energi er meget stærk med dette aspekt. Vi føler det allerede fra ugens begyndelse. Det er et godt tidspunkt at tage noget tid alene, for at komme i forbindelse med hvad kernen er i vores utålmodighed. Hvordan kan vi bedre honorere den person, vi er på vej til at blive. Kalder nye kreative impulser på os? Er små justeringer nok, eller er en større ændring nødvendig?

Mars trigon Uranus

Vi føler os fulde af energi og er villige til at tage en risiko for at blive inspireret og turde træde ind i et ukendt territorium. Dette er en meget initiativrig indflydelse, der hjælper os med at tage styringen og støtter ofte aktiviteter, som nogle vil bedømme ‘mærkelige’ eller ‘selviske’.

Merkur kvinkuns Chiron

Kvinkuns aspektet (150 grader) er vanskeligt at forstå, og det regnes ikke mellem de primære aspekter. Dette aspekt kan få os til genoverveje eller blive overkritiske over for vores egne ideer eller muligheder for at tage initiativer. Vores indre barn kan føle sig usikker på grund af alle de ændringer, der sker, men dette aspekt er en mulighed for at bruge noget kvalitetstid på at pleje os selv.  

Venus og Chiron faktorer

Den retrograde Venus er også stærkt involveret, den står inden for fem grader fra nymånen. Men da planeten for kærlighed og skønhed er i kvadrat til både den foranderlige Uranus og den store planet Jupiter, kan der være enten store gennembrud eller store sammenbrud i de områder, hvor Venus styrer relationer, værdier, kunst og økonomiske anliggender.

Når vi arbejder bevidst med disse forskellige energier, kommer hjælpen fra den sårede kriger, Chiron, som er i Vædderen og i opposition til Venus og nymånen. Kentaurens tilstedeværelse indikerer, at forbedringer er mulige i de områder, der styres af Venus, hvis vi tager os tid til at få klarhed over, hvad vi virkelig ønsker og værdsætter. Chiron er dog også i opposition til både Merkur og Mars i den perfektionistiske Jomfru, og disse aspekter betyder, at utålmodighed, skyld eller mangel på selvværd kan distrahere os fra at komme til kernen af de spørgsmål, vi stiller os selv.