Vælg en side

Opposition mellem Månen og Pluto ved nymånen i Krebsen

Den 17. juli kl. 20.33 og en dags tid endnu har vi nymåne i Danmark. Månen er gemt væk mellem Jorden og Solen, og Månens mørke side vender derfor imod Jorden. Månens lysstyrke er på et minimum, og da Månen i denne fase står op med solopgang og ned ved solnedgang, er det som regel ikke muligt med det blotte øje at se den fra Jorden. Det er nymåne når Solen og Månen mødes i det nøjagtige punkt på himlen, som signalerer en ny cyklus – nu i tegnet Krebsen.

Når Månen møder Solen i Krebsen danner den en følsom, magtfuld og transformativ nymåne. Den fremkalder bestemte følelser, som kan være udfordrende, og den eneste måde vi kan komme igennem dem på, er ved at give dem vores fulde opmærksomhed. Ved denne Krebse nymåne er det tid til at spørge, hvilke beskeder den har til os denne gang.

Krebsens herskende planet er Månen, så Månen bliver styrket, når den bevæger sig igennem dette kardinale vandtegn. Som kardinalt tegn er Krebsen en igangsætter (Solen i Krebsen falder altid sammen med sommersolhverv, som er starten på en ny sæson). Denne nymåne har potentiale til manifestationsarbejde og er det perfekte tidspunkt til ‘at så et frø’. Denne ‘genfødsel’ involverer temaer relateret til vores familie, vores livssituation, ejendom og vores følelse af sikkerhed, og vi vil sandsynligvis opleve nogle ‘velsignelser’ i forbindelse med dette frø, og hvad der kan vokse ud af det.

Denne nymåne er virkelig betydningsfuld, fordi den danner en dramatisk opposition til Pluto i Stenbukken. I astrologien er Pluto forbundet med genfødselscyklussen og temaerne: Penge, rigdom, tvangstanker, sex, kontrol og magtdynamik. Det betyder, at vi måske oplever, at dagene op til denne opposition og efter denne opposition er meget følelsesladede.

Mens følelser af sårbarhed let vækkes under denne nymåne, kan den underliggende følelse af ‘renselse af sjælen’ lige så let opnås. Ved at grave ned i Plutos dybder og konfronterer vores skygger, kan vi bortrense mønstre, der ikke længere tjener vores højeste og bedste niveau. Når mennesker, steder eller magtdynamikker udløser visse dybt rodfæstede følelser, positive eller udfordrende, kan vi starte en proces og integrere dem konstruktivt i den næste fase af vores liv.

Denne nymåne kan være grobund for en ren tavle og en frisk start, en frigørelse fra følelsesmæssig bagage fra fortiden. Krebse nymånen opfordrer os altid til at pleje os selv indefra, at passe og ære vores indre liv. Hvilket giver mulighed for at de nye erkendelser kan tage form i den ydre verden ved den næste fuldmåne.

Forskellen mellem en nymåne og en fuldmåne er, at nymåner er de bedste tidspunkter for manifestation. Ekstra bestræbelser kan gøre de vildeste drømme til virkelighed!