Vælg en side

2021 Tvillingernes tegn - 'en magisk æske'

Nymånen den 11. maj markerede begyndelsen på en månecyklus, som nåede sit klimaks den 26. maj kl. 13.14 med en magtfuld total måneformørkelse. Det betyder, at vi er på vej ind i en ‘sæson med formørkelser’, hvor livet kan blive specielt begivenhedsrigt. Vi er på en måde ved at åbne ‘en magisk æske’, der indeholder store skatte. Mens vi måske ikke fuldt forstår værdien af alt det, som æsken indeholder, kan vi være sikre på at formørkelses-sæsonen vil være instrumentet, der får os til at bevæge os videre på vor udviklingsrejse.

Der er forskellige meninger om, hvornår måne- og solformørkelses-perioderne astrologisk begynder og slutter, da der ikke er en officiel defineret astrologisk term. Men denne specielle periode, der begyndte med nymånen den 11. maj, er en del af en månecyklus, som også inkluderer en måneformørkelse. Den fortsætter ind i den næste månecyklus, der begynder med en solformørkelse den 10. juni og fuldendes med en regulær nymåne den 9. juli. Det betyder, at vi i fulde to måneder kan arbejde med nogle af de samme energier, og at vi vil kunne gøre væsentlige fremskridt på vor udviklingsvej.

Sol og måne

Solen og månen var i konjunktion den 11. maj, og det var en inspirerende og kreativ nymåne i sekstil til Neptun og asteroiden Pallas Athene i Fiskene. Med sin trigon til Pluto i Stenbukken havde den at gøre med realiteter og form. I løbet af denne nymånecyklus, havde vi mulighed for at opnå fremgang både spirituelt og materielt. Nogle af nøglerne er tillid, mod og villighed til at give slip på egoet. Heldigvis er det også kvaliteter, som Neptun og Pallas Athene tilbød os gennem deres sekstil til nymånen.

Venus og Merkur er også i Tyrens tegn, og selvom de ikke befinder sig i en eksakt konjunktion, er de tæt nok på Uranus til et blive trukket ind i aspektet. Vi ser muligvis svingninger i de finansielle markeder (Venus) og overraskende nye oplysninger (Merkur), der radikalt kan ændre vores forventede kurs (Uranus).

Jupiter i Fiskene

Den 14. maj gik Jupiter ind i Fiskenes tegn, og hvis vi tuner ind, kan vi føle, at der er sket et diskret, men væsentligt skift. Planeternes store gigant, Jupiter går igennem et tegn, som svarer til dens energier, og det forstærker den.

Fiskene er tegnet for transcendens, ubundethed, kreative visioner, medfølelse og spirituel vækst. Når Jupiter rejser gennem de tolv stjernetegn, vil mulighed for ekspansion i disse livsområder blive forstærket. Ved det højeste vibrationsniveau, vil Jupiter i Fiskene ekspandere det ‘høje hjerte’ og vor evne til forenet bevidsthed. Men på et andet niveau kan der også ske en forstørrelse af Fiskenes skygge, som manifesterer sig som eskapisme og misbrug, oversensitivitet og mangel på grænser, desillusion og eksistentiel angst.

Jupiter er i Fiskenes tegn fra den 13. maj og til den 28. juli, og derefter vil den gå tilbage til Vandbæreren, før den igen går ind i Fiskene den 29. december. Vi vil erfare en lignende frem-og-tilbage effekt i 2022, når Jupiter går ind i Vædderen den 11. maj og tilbage til Fiskene fra den 28. oktober til den 21. december.

Total måneformørkelse

Fuldmånen den 26. maj var både imponerende og mindeværdig, og flere faktorer fremhæver dens betydning frem for andre fuldmåner. For det første var det en måneformørkelse, som øgede dens indvirkning og tilføjede flere lag af betydning, det var også en total måneformørkelse, som er den stærkeste formørkelse. Derudover var det en supermåne, der forekommer, når månen er tættest i sit kredsløb om jorden. Dette får månen til at syne større end normalt og forstærker energiernes indvirkning på vores følelser og livsforhold.

Nogle af klodens beboere kunne se den totale måneformørkelse, da månen i 15 minutter opholdt sig i jordens skygge. Hvis man ville opleve fænomenet blodmåne, måtte man en tur til Australien. Blodmånen har et rødligt skær, fordi solens stråler under formørkelsen reflekteres gennem atmosfæren. Vi danskere må desværre vente til december 2028 på at opleve dette fænomen.

Den totale måneformørkelse var begyndelsen til opbygningsfasen af den omtalte eklipseperiode, og med alle de energiskift, vi har haft siden sidste nymåne, har vi måske allerede opfattet forøgelsen af ændringer og udfordringer. Vi kan i hvert fald forvente at meget store energier blev aktiveret.

Den primære indflydelse

Den primære indflydelse vi arbejder med, er en stærk Saturn effekt. Saturn bevæger sig meget langsomt, og den 23. maj kom den ind i en fase af stilstand, hvorefter går den baglæns og begynder sin retrograde fase.

 Nå en planet bremser op, sænker sin fart og gør sig parat til at gå baglæns, har vi en tendens til at føle dens energier mere dybtgående. Det kan sædvanligvis føles en til to uger på hver side af datoen for dens station. Vi vil føle Saturns kalden til modenhed og respondere med aktion, tålmodighed og udholdenhed. Vi kan også blive konfronteret med specielle udfordringer.

Mens den ‘ringede’ planet er retrograd, opfordres vi til at udvikle større indre disciplin, en følelse af indre autoritet og optræde som ‘vise ældre’ i alle bestræbelser. Det vil være nødvendige kvaliteter at kultivere, siden den retrograde Saturn har en tendens til at forsinke udviklingen indenfor forretningsverdenen og andre konkrete mål, der relaterer til den ydre verden. Under Saturns retrograde fase er det bedre at samle og stramme løse ender op, som kunne komme i vejen for langsigtet succes, i stedet for at starte ny ‘business’ op.

Når Saturn vender og går retrograd, kommer den i sin anden eksakte kvadrat (90 grader) til Uranus den 14. juni.

Et kosmisk eksperiment

Den 14. juni er vi på vej ind i det andet stadie af en tre-trins-proces. Processen begyndte med den første Saturn-Uranus kvadrat den 17. februar, og den vil blive komplementeret med den sidste kvadrat den 24. december. Man kunne kalde det et ‘kosmisk eksperiment’, der er designet til at skubbe menneskeheden til at implementere væsentlige sociale ændringer og også til at vække den højere bevidsthed i ethvert menneske, så vi kan arbejde med den ‘virkelige verdens’ udfordringer.

 Saturn-Uranus kvadraten er en af de definerende energier i 2021. Det er et aspekt, som vil føre til store sociale ændringer, og dens effekt vil ses i de politiske anliggender, og i den stadige og tiltagende splittelse mellem progressivitet og konservatisme. Vi ser også Saturn-Uranus i begrænsningen af den personlige frihed, som vi har oplevet på grund af den globale pandemi.

Et af de spørgsmål, man kan stille til denne kvadrat er, om vi – menneskeheden kan løse de forskelle, der er, og løfte dem op over de forhindringer, som står imellem, hvor vi er, og hvad der er muligt? Kan vi flytte os nok til, at alle disse ‘stjerneklare’ visioner, som vi har for ‘Vandbærerens tidsalder’ kan blive virkelige, og fred og kærlighed i sandhed vil guide vore intentioner og interaktioner på denne skønne planet, som vi kalder vort hjem?