Vælg en side

Nymånen i Tvillingernes tegn den 18. juni 2023 og Galaktisk energi

Vi har netop søndag den 18. juni afsluttet den månecyklus, som begyndte med nymånen den 18. maj, hvor vi ud over at arbejde med andre planetariske begivenheder også har haft mulighed for at vurdere de fremskridt, vi har gjort i de sidste uger. Det er altid vigtigt at følge vores intuition ved afslutningen af en månecyklus, fordi den vil, når vi bevæger os gennem denne færdiggørelsesfase guide os med hensyn til, hvad der skal gøres for at afslutte projekter eller problemer, vi har arbejdet med. Indre viden vil også fortælle os hvad der skal ryddes og slippes, så vi er forberedt på den nye begyndelse, der ligger forude.

Juni måneds nymåne indtraf søndag, den 18. juni kl. 06.39, hvor Solen og Månen flugtede hinanden ved 26.43 gr. i Tvillingerne. En nymåne i Tvillingernes tegn vil normalt inspirere os til at bruge vores intellekt og ræsonnement til at sætte mål for denne nye månecyklus. Men Solens og Månens tætte kvadrat med Neptun på tidspunktet for lunationen formidler et helt andet budskab. Neptuns indflydelse er åndelig og kreativ og opfordrer os til at stole på vores intuitive bevidsthed i stedet for vores rationelle sind.

Hjertet snarere end intellektet motiveres ved dette aspekt, hvorfor denne Tvillingernes nymåne vil føles forvirrende, hvis man primært forsøge at stole på sit sind for at udstikke en ny kurs.

Det kan være svært at fokusere eller koncentrere sig om praktiske bekymringer, når denne nye månecyklus begynder, dagdrømme og nattedrømme kan virke mere virkelige end det vågne liv. Udfordringen bliver ikke at fare vild i fantasien eller Neptuns eskapistiske tendenser, men at give os selv tid til i perioder at trække os fra “virkeligheden” for at kunne bringe nye indsigter og visioner med tilbage fra andre riger.

Saturn retrograd

I skarp kontrast til nymånens overtoner, er den virkelighedsbaserede Saturns indflydelse meget stærk lige nu. Den ringede planet bevæger sig meget langsomt, og den blev stationær og retrograd den 17. juni ved 7 gr. i Fiskenes tegn. Saturn giver altid et slags realitetstjek, hvor vi bliver bedt om at vurdere, om de nuværende forhold fungerer for os på det praktiske plan. Det afhænger af vores fødselshoroskop, hvor vi hver især mærker denne indflydelse, afhængigt af hvilket hus Saturn er placeret i, og om vi har planeter eller punkter på et sensibelt sted mellem tre og elleve grader i de bevægelige tegn: Tvillingerne, Jomfruen, Skytten eller Fiskene.

Saturn bevæger sig baglæns i Fiskene i over fire måneder, indtil den bliver stationær og går direkte igen den 4. november. I denne periode kan fremskridt på forskellige områder, især i karriere, forretninger eller  forfølgelse af andre ydre ambitioner, synes at gå langsommere eller at gå helt i stå. Hvis dette sker, er der en mulighed for at udvikle mere effektive metoder, der kan implementeres, når Saturn går direkte. Udskydelsen kan også være tegn på, at der er andre problemer, der skal løses og andre forehavender, der skal afsluttes, før vi med succes kan fokusere al vores opmærksomhed på vores mål. Det kan være nyttigt at huske, at Saturn er Fader Tid, og at tilsyneladende “tilbageslag” i sidste ende virker til vores fordel, fordi de gør os i stand til at være på det rigtige sted på det rigtige tidspunkt længere fremme ad udviklingsvejen.

Galaktisk energi

Fuldmånen den 3. juli vil være tæt forbundet med ‘kvasar 3C147’ (ved 27 gr. Tvillingerne) og præcis overfor vores galakses center (ved 27 gr. Skytten). En kvasar er en aktiv galakse, der udsender meget betydelige energimængder i form af stråling end flere gennemsnitlige galakser tilsammen. Der er i dag bred enighed om, at kvasarer får deres store energi ved, at stof opsluges af et massivt sort hul i centrum af en galakse. (Wikipedia).

Med denne kvasar aktiveret, er en enorm mængde af ny information tilgængelig til ‘download’, og mange vil føle et stærkt ønske om at dele, hvad der modtages. Man skal ikke kun modtage information, men kanalisere den gennem hjertet, før den udtrykkes i tale eller skrift. Det Galaktiske Center aktiverer en oprydningsproces, før ‘download’ af information kan begynde. Når vi først tillader denne clearings proces, vil gamle begrænsende mønstre, ideer, antagelser og selvopfattelser blive demonteret. Det vil tillade os både at modtage og transmittere klare indsigter og informationer uden at forurenes af forældede filtre.