Vælg en side

Jomfruen - Virgo

Skrevet af Anne Sommer

Jomfruen – Virgo

Den ungdommelige Løve fornemmer, at nu er sommeren slut, og den træder fuld af beklagelse ind i sin første erkendelse om den fremtidige høst. Dette kommer til udtryk i sensommeren, i Jomfruens stjernetegn.

De negative modtagelige energier kommer tilbage og minder mennesket i Jomfruen om, at modenhed bringer alvorlige opgaver og ansvar. Dets dybere selv er forblevet uberørt af ungdommens flygtige romancer. “JEG ANALYSERER” siger Jomfruen definitivt og stræber efter perfektion.

Nu er den udviklede sjæl for første gang blevet voksen, men den er frustreret over at blive presset til at rette sig efter samfundets regler og restriktioner, og dog underkaster den sig yndefuldt disse – med medfødt høflighed. Disse mænd og kvinder har opdaget, at for at få sine egne behov dækket, må de tjene andre. Jomfruens vibration lærer os, at man må arbejde og tjene penge – yde service – for at få fri til at lege. 

Man får, som ‘bevægelig meddeler”, en erfaring i jord elementet om, at ure og tidsplaner er af stor betydning. Det første job er skuffende, både ideer og idealer må skrinlægges under kravet om arbejde eller skoling. Der er ingen tid til at drømme. Jomfruens opmærksomhed er centreret om lærdommens fortræffeligheder og på at holde trit med forretningsverdens vilde konkurrence. At lære og konkurrere er begge emner, der er obligatoriske – men at yde service er næsten blevet en besættelse.

Jomfruen symboliserer de unge voksne, og de ser meget, som de kan kritisere, i al hemmelighed er de skuffede over tabet af den uskyldige barndom, og de har ingen ide om, hvad der ligger forude. Er det kun mere arbejde, flere studier og mere ansvar? Hvis det er tilfældet, så er livet virkeligt alvorligt, og det må derfor konfronteres med realisme så snart som muligt. Det haster! At imødegå menneskers fejl og ufuldkommenheder, bliver en opgave på Jomfru stadiet. Hvis Jomfruen ikke bringer en frugtbar høst, kan livet ikke fortsætte for dem og andre. Sommeren er slut, efteråret begyndt, og den kolde vinter er lige om hjørnet. Hvorfor ler og leger alle andre mennesker stadig derude? Jomfruen bekymrer sig og undrer sig over, hvordan den skal advare de uansvarlige om, at tiden for fornøjelser er ved at være slut. Hjertet er stadig rent og fyldt med stille håb, men sindet er nu i kontrol.

Løvens begejstring er erstattet af resignation og stille drømme. Jomfruen bliver drevet af frygt for afhængighed, den beslutter stædigt, at den ikke vil spilde tid eller unddrage sig pligter, dens bevidsthed er altid årvågen og ventende, tragtende efter at blive bedre. Selvom den er styret af Merkur, har sjælen nu lært ikke at sprede vital energi, som på Tvillingernes niveau. Men ligesom Merkur, guden med de vingede fødder, svæver Jomfruen på kanten af bevidstheden, for snart at besvare de rungende krav fra dens sande hersker Vulkan. Vulkan er endnu ikke blevet ‘opdaget’ af astronomer, men den er tilstrækkeligt nær opdagelse, til at den allerede er begyndt at sende en svag stråle af sin pulserende indflydelse til alle Jomfru-sjæle.

Jomfruens positive kvaliteter er tankens klarhed, diskrimination, høflighed, service for andre, praktiske evner og ærlighed.

Jomfruens sjæl har nået det selvbevidste aspekt, hvor den halvt om halvt husker ungdommens ophedede ild, men endnu ikke helt er vågnet op. Den opfatter kun svagt den lidenskab, der ligger forude, som snart vil blive afsløret af Vulkan. For Jomfruen betyder kærlighed at overgive selvet til andre. De kanaliserer deres energi ind i fortræffelighed – i arbejdet, og selv om disse kvinder og mænd ofrer deres venlige hengivenhed, sover kærlighedens sande betydning stadig i Jomfruens hjerte.

Esoterisk mantram for Jomfruen

“Jeg er moderen og barnet. Jeg Gud, jeg materie er”