Vælg en side

Skytten - Sagittarius

Skrevet af Anne Sommer

Skytten – Sagittarius

Fyldt med energi efter den ‘lange nat’ i Skorpionens tegn, vender den udviklede sjæl sig igen med håb mod dagslysets positive og maskuline styrke, og Skyttens bevidsthed bygger bro mellem efterår og vinter. Nu erfarer den for tredje gang vibrationerne fra det bevægelige kors og responderer for tredje gang på impulserne fra ildelementet. I Skytten er mennesket blevet en skeptisk filosof, en modvillig profet, stadig usikker på de endelige svar på livets gåde. Skytten søger stadig ved hjælp af logik og gribende oprigtighed at respondere på Jupiters krav om “Jeg ser”.

Det er nu tid for sjælen til at blive mere klar over sin egen dobbelthed. Skytten føler en overbevisende trang til at udforske sit eget sind og forsøger på et højere filosofisk trin at optrevle hemmeligheden om den menneskelige adfærd. Dog føler en del af dens sjæl sig krænket over de barske krav om stadig mere kompliceret uddannelse i livets krævende karmiske skole, og den længes efter at lege.

 Skytten dykker fra højderne af den største optimisme og blinde tro – til dybderne af sarkastisk kynisme. Først pjanket og munter, så alvorlig og tænksom. Skytten er Kentauren, halv mand – halv hest, der sigter med sine skarpe pile af nysgerrighed og søger direkte ind i Tyrens øje af viden. Skytten søger efter sandheden, og dent tager sin sjæl gennem labyrinten af religiøse koncepter, svingende fra skarp ateisme til spirituel fanatisme, indtil kirkens dogmer er blevet afsløret – og enten accepteret eller forkastet helt eller delvist.

Nogle gange er Skytten sjov som en klodset klovn, der uansvarligt ignorerer fremtiden, andre gange en alvorlig tænker på et højere plan og over sine ligemænd. På Skyttens stadium har sjælen symbolsk nået stadiet for pensionering’ eller tilbagetrukkethed.

Skytten er drevet af den styrende planet Jupiter, og den elsker at rejse, at se og lære fra andre lande, folk og ideer. Selvom skyttemennesker modstræbende erkender nødvendigheden af arbejde, pligter og ansvar, er det utroligt utålmodig overfor uvelkomne restriktioner, der begrænser virkeliggørelsen af dets drømme.

For at dække over sjælens konstante rastløshed har Skytten adopteret skuespillerens attitude. Det gør den i stand til at underholde andre med en blanding af sjove og tragiske ansigter, mens den bag sine teatralske masker forbliver fri til at forfølge spørgsmålet om sin egen sjæl. Der er meget lidt tid til takt på dette niveau, da Skytten farer frem for at finde svarene før ‘livet’ er forbi.

Efteråret er slut, og vinterens første vinde blæser – og vinteren udfordrer skyttens mod til at bevise, at den er stærkere end naturen. Vintersæsonens tilbagetrækning til afsondrethed har endnu ikke strammet sit greb. Skytten glæder sig derfor over hvert et snefnug, og mens den tænker på universets design og oprindelse, samler den snefnuggene til en snebold, hvormed den tankeløst og uden forvarsel vælter de mere afdæmpede sjæle. Selvom den intuitivt opfatter at alderdommen væver sig om den med sine løfter om belønning, visdom og fred, er sjælen for nostalgisk i forhold til den tabte ungdom – forårets og sommerens ubekymrede dage – til at den yndefuldt og graciøst vil at trække sig tilbage til den uundgåelige modenhed

Skyttens positive kvaliteter er optimisme, oprigtighed, munterhed, logik, ærlighed, mod og begejstring.

For Skyttens sjæl, som symbolsk er blevet midaldrende, må den sande kærlighed opdages nu – eller tabes for bestandig. Skytten søger en mage til alle årstider/aldre, men den er blændet af kærlighedens idealisme og bliver derfor såret af kærlighedens realisme. Dens ængstelige og urolige søgen har endnu ikke ført den til at søge efter kærligheden – der hvor den i virkeligheden er skjult – inde i deres eget hjerte.

Esoterisk mantra for Skytten:
“Jeg ser målet, jeg når dette mål, og derefter ser jeg et andet.”