Vælg en side

2020 Saturn og Pluto i konjunktion

Skrevet af Anne Sommer

1. del.  Saturn og Pluto i konjunktion i Stenbukken

Vi er der nu, på det tidspunkt, som alle astrologer har talt og skrevet om i flere år. De næste otte dage vil flere planeter stå på rad og række, og de er både spektakulære og magtfulde. Der sker så meget, og der er meget at kapere på en gang.

Konjunktion Saturn og Pluto i Stenbukken

Vi kan allerede fornemme mange af indflydelserne, astrologiske aspekter, der involverer langsomtgående planeter, som kan have en effekt i måneder eller i år. Konjunktionen mellem Saturn og Pluto er som at bestige et bjerg. Vi er på vej opad i lang tid, før vi når toppen, som er datoen for det eksakte aspekt. Derefter er vi på vej ned i lige så lang tid.

Vi har klatret op ad dette specielle Saturn-Pluto bjerg i det meste af 2019. Søndag, den 12. januar når vi toppen. Luften er tyndere her, og vi kan have vanskeligheder ved at trække vejret. Ved hvert trin bliver vi mindet om, hvor vigtigt selvpleje virkelig er.

Vi kan ofte have brug for at stoppe op for at fokusere på vor vejrtrækning, langsomt og dybt. Vi må pleje vor krop og hvile, så vi har den styrke, vi behøver. Vi må også fodre vor hjerne med positive tanker, så vi ikke behøver at blive forskrækket. Vi må også række ud og tilbyde support til venner, som også klatrer vejen og kæmper.

Solen, Merkur, Ceres og Charilko

Det, der måske er det mest betagende ved denne tids lange liste af planetariske aspekter er, at de fleste relaterer til hinanden.

Kvinder har fået større muligheder for at anvende den feminine kreativitet og intelligens, hvorved den traditionelle rolle som hustru og mor er blevet udvidet og ændret. I denne periode genopdages kvindernes ældgamle historie, kvindekultur får en plads i kreative og professionelle områder, og gudinderne genfødes i kvinders spiritualitet. Begge køn påvirkes af denne aktivering og voksende indflydelse på den højre den af hjernen, som er den feminine polaritet, og synet på verden bliver mere holistisk eller helt.

Søndag, den 12. januar har vi den længe ventede Saturn-Pluto konjunktion, hvor de to planeter er i eksakt samme grad 22-46 i Stenbukken, de er også i tæt konjunktion med Solen, Merkur, Ceres og Charilko (den største bekræftede kentaur, der kredser om Solen mellem Saturn og Uranus). Konjunktionen mellem Saturn og Pluto sker kun ca. hvert 35. år. At have alle de andre planeter så tæt involveret gør denne hændelse ekstrem speciel.

Måneformørkelse

Fredag, den 10. januar er der en måneformørkelse omkring 20 grader i Krebsen, med Månen i modsat position til alle disse planeter i Stenbukken, og i en tæt kvadrat til både Eris i Vædderen og Juno i Vægten. På samme tid er Solen og Merkur begge i et hårdt aspekt til krigeren Mars (også på dagen for måneformørkelsen) Eris og Uranus er begge stationære og direkte.

Jupiter og den Sydlige Måneknude
Det eneste aspekt, der ikke er relateret til disse planeter, er den betydningsfulde Jupiter, der har helt sit eget aspekt til den Sydlige Måneknude, som den går i konjunktion med onsdag, den 8. januar

Man må sige, at vi lever i en afgørende tid i menneskehedens historie. Som astrologien antyder, vil der komme mange kriser i 2020 og den første måned af året er specielt kritisk. Vi behøver kun at scanne de globale og lokale overskrifter for at se det manifesteret.

Det er umuligt at behandle alt, hvad der sker. Pluto bringer situationer, der er udenfor vor bevidstheds kontrol, hvilket er en af de måder, Pluto ofte arbejder på, så vi lærer nye måder at styre vores reaktioner på. Gennem erfaring finder vi nye niveauer af indre styrke. Plutoniske hændelser skifter vort perspektiv og giver os ultimativ magt, nogle gange til at gøre noget, men altid med større viden om vor egen kapacitet.

På det individuelle niveau er det ikke sikkert, at vi er direkte involveret i kriser lige nu, men det er vigtigt ikke at blive overvældet. Der kan være situationer, hvor vi bliver tvunget til at reagere udadtil, og vi kan yde store bidrag ved at fokusere på vort hjertecenter, bibeholde et roligt sted og legemliggøre den fred, som vi ønsker at se på Jorden.

Neptun

Ved måneformørkelsen er der en trigon mellem Neptun og Månen og en sekstil til alle planeterne i Stenbukken. Det giver en frigørelsesventil for spændingerne fra alle de mange oppositioner.

Neptuns indflydelse fremmer vores mulighed for at transformere de følelsesmæssige reaktioner i denne tid. Det giver os større adgang til vor intuition, kreativitet, spirituelle perspektiver og forbindelsen til det guddommelige. Det hjælper os til at løfte os op over det menneskelige drama, så at vi kan nå vor sjæls udkigspunkt. Det øger vores sensitivitet og medfølelse, kvaliteter, der ER stort behov for i vor verden.

Eris og Uranus

Hvis formørkelsen og konjunktionerne ikke var nok, er der to planeter, der er stationære, direkte på eklipsedagen, Eris og Uranus. Når en planet bliver stationær, er dens indflydelse forøget i mindst en uge på hver side af datoen for dens station.

Eris er gudinden for strid og disharmoni. Hun kan skabe pludselige og uventede eller dramatiske situationer, som f.eks. den, der førte til Den Trojanske Krig. Eris er ikke kun stationær på tidspunktet for formørkelsen, hun er også i et hårdt aspekt til Månen og alle planeterne i Stenbukken, og derfor kan vi forvente, at nogen vil spille rollen som anstifter, måske skjult!

Uranus er kendt for at skabe omvæltninger, gennem hændelser, der sker pludseligt, uventet eller dramatisk. Når Uranus er stationær i løbet af en formørkelse, kan det give en dobbelt effekt, fordi formørkelser på grund af deres uforudsigelighed er kendt for at ligne Uranus i deres effekt. Med Uranus tidligt i Tyrens tegn og med Moder Jords gudinde Ceres stærkt involveret i denne formørkelse, er det ikke overraskende, at der forekommer en miljømæssig krise nu!

Den gode nyhed er, at Uranus stadig er i et harmonisk aspekt med Jupiter og med den Sydlige Måneknude. Selvom Uranus kan være et wild card i menneskelige spil, kan dette specielle kort være meget positivt. Siden Uranus repræsenterer det højere mentale, giver disse aspekter adgang til et højere niveau af information, indsigt og løsninger uafhængigt af, hvad der ellers sker omkring os.

Det store billede

Hvis vi betragter det store billede, er det vigtigt at se alt dette som en healende krise. I krisetider kan vi blive overvældet af symptomer, der synes at indikere, at det bliver værre – ikke bedre. Selvom vi erkender, at menneskeheden går gennem en afgiftningsproces, kan vi bibeholde et mere håbefuldt perspektivet på det, der sker.